Andii tucc a vodà!

straa

Coma sossen poeuden savè, doman el se tegnerà el referendum in su l otonomia de la Region Lombardia e de la Region Venet.

Anca se i entità scitaa gh ann mia i confinn etnolenghistegh sgiust, el va a bon cunt consideraa che ona devoluzion d i poeud da Romma a quiist region chi la sariss de grand benefizzi per i Granlombard che viven sota la lora giurisdizion.

D el rest nagott el vieta che i confinn poeuden vess modificaa cont referendum locai in fuduu, coma quell che ona coalizion de zittaditt l è adree a a avvià in d i provincc de Novara e de la provincia de Domm per passà da sota la giurisdizion de la Region Piemont a quella de la Region Lombardia.

Soven emm sentuu dì da pussee font che el se tratta d on referendum inutel perchè l è consultiv e donca mia vincolant e i Region poeudarissen giamò rezed de lor iniziativa pussee poeud.

In effett, el se poeud recognoeuss a i dettratoo d el referendum che la se cognoeuss mia l efficacia pratega d el vod viduu che el gh è nissun vincol che el gh arà de nass ona trattativa tra la Region e el goveren zentral per ottegnì pussee otonomia.

Nepunemanch quest, quell che el se poeud de seguu ottegnì l è on ciar messagg de la poppolazion contra el sfruttament assurd e i abus burocrategh (l esist mia in d el mond on vergott de inscì grand) d i che i Granlombard inn soggett da part de la Repubblega Taianna.

Gh emm defaa vu innanz a i nòster oeucc el cas de la communità otonomma de la Catalogna la che, stuva de fà da cadò de bon 8 miiard a el rest d el Regn de Spagna, l è adree a rezed l independenza perchè a lor l è staa refusaa on federalism seri.

Ma se la Catalogna la gh à el drizz de fa la vittima perchè in 5 miion de abitant gh ann de versà 8 miiard a Madrid, cosa l è che la gh ariss de fà la Region Lombardia la che in 10 miion de abitant versen tra i 50 e i 70 miiard a l ann nett a Romma?

Ona zifra procapite che l è de 5 voeult pussee granda de quella catalanna!

Anca perchè a la fin quiist danee chi, de seguu el se poeud mia dì, che iutten economegament l arretrada Itaia de Mezzdì a sortì da la condizion in d la che la se troeuva!

In realità, quiist danee chi fignissen prinzipalment a alimentà el parassittism romman e a i varii organizzazion criminai de march mafios present in d el Mezzdì de la peninsola.

Per quiist motiv chi poeudom donca pensà che el vod de doman el poeud vess consideraa on tipp de elettrocardiogramma de la poppolazion.

Vidè insomma se l organism el gh à anmò el voeurè de viv e de desconfigg el parassita che l è adree a impiegnill, oppura se l è sgiumai ruvaa a el stadi final e l à donca ceduu a el progredì fatall de la malattia.

Per quest motiv chi Lombardia Granda l invida tucc i Granlombard che gh ann el drizz de vod a vodà in d i referendum che se tegnerann doman a partezipà e a vodà Sì.

Share
Questa voce è stata pubblicata in Uncategorized. Contrassegna il permalink.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *