Lettera dervida de Viktor Orban a i Oeuroppee de l Ovest

proeuva

La situazion, car amis, l è che ghe voeuren trà via el nòst paies. Ma l è  mia on colp de staa  coma zent agn indree, cont el Trattaa de Trianon. Quell che numm dess semm adree a fà l è el conced numm istess in d el temp de poeugh desenn a i olter, i forestee da i vari part d el mond, i che parlenn mia la nòstra lenga, respettenn mia la nòstra cultura, i nòster lesg e la nòstra manera de vida. L Ungaria l è la nòstra Patria, l è la nòstra vida gh emm mia on oltra manch de lee e l è per quest che combatteremm finna a la fin e cederemm mai, i gh arann de affrontà, ciaschedun dì, circoscrizion per circoscrizion, i nòster candidaa.

La mission d i avversari l è quella de ruvà a el poeud per fà tacà su el sò grand pian. El gran pian l è quell de s’ceppà l Ungaria, che l è in su la via d i immigree e d i fà ruvà lor in d el paies in poeugh agn, primma a miiaia, poo desinn e poo anmò desinn e desinn de miiaia. Se i lassom fà, durant i prossem duu desenn, desinn de miion de immigree ciapperann la strada per l Oeuroppa da l Africa e da el Medi Orient.

Brussels el protegiss mia l Oeuroppa, a el contrari, el voeur sostegnì la migrazion iscambi de fermalla. Brussels el voeur destemprà, cambià la poppolazion d Oeuroppa, sacrificà la nòstra cultura, la nòstra manera de vida, e tutt quell che el ghe definiss e el ghe fà vunegh in confront a i olter poppoi d el mond.

I nazion e i poppoi d Oeuroppa de Sira inn adree a perd progressivament i lor quartiee e i lor zittà. L è on vergott che numm perderemm se fermeremm mia la migrazion a i nòster confinn. Saremm assorbii lentament ma ancasì ben de seguu. I giovinn de l Oeuroppa de Sira cognoeusserann el dì in d i che i sarann ona menoranza in d el lor paies e perderann el vunegh sit a el mond in d el che sentiss a cà. Gh emm de combatt contra ona resò internazionala strutturada in d ona forma d on imperiom. Contra i mezz sostegnii da grupp forestee e oligarch a l intern, contra i attivist professionai renumeraa, contra i produttoo e i organizzatoo d i event problemategh, contra la resò d i ONG finanziaa da i speculadoo internazionai, incarnaa in d la personna d el George Soros.

Semm adree a affrontà on avversari defferent da numm. L agiss mia in manera abituala ma el se scond, l è mia giust, l è complicaa, l è mia onest, l è sfrosador, l è mia nazional, l è internazional, el cred mia in d el lavoo, ma el specula cont el danee e el gh à mia ona Patria…perchè el cred che tutt el mond l è sò.

Share
Questa voce è stata pubblicata in Uncategorized. Contrassegna il permalink.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *