Simbologia

Coma gh ii peouduu vidè emm partasgiaa l Oeuroppa in grand areal etnegh, macroregion per inscii di, i che ragruppen seconda critee storregh e geografegh i prinzipai realtaa etnego-culturai d el nòst continent. In fondament a la vision lombardista l Oeuroppa l è ona granda fameia “imperiala” che la gionta i gent otocton accommunaa da on rettagg inimitabel, el che da l epoca mesolitega, cont el passà per quella neolitega, el sbocca per ona straordinaria epopea indogermanega.

Demm chi ona rassegna in su quii che a nòstra opinion poeudarissen vess i emblemm de quist areai chi, i che poeuden sintetizzà e esemplificà inscii storria e natura d i varii subregion d Oeuroppa. Voeurom subett prezisà che el se tratta de simboi de tradizion indoeuroppee, relativ a i ver radis de la nòsta granda Patria, donca coma videv caratterizzaa de quella vision solara e uranega che la seva tipega d i gent arian e che l a plasmaa el nòst continent cont el vegh fecondaa el sò retrotèra pussee antigh( continental e mediterranee).

Ruota solare

Roeuda solara

Banalment ciamada “zeltega”, questa roeuda o cros solara chi la rappresenta el vess de l Oeuroppa e la filosoffia indoeuroppee che l è urarega, virila, guerrera e nobila. L istess significaa l a el simbol arian per antonomasia, el svastika, el che però coma savev l è inflazionaa da la strumentalizzazion antifascist.

Sole Alpi

Soo d i Alp

Per l Itaia el Soo d i Alp. On simbol solaa, assozziaa a i Zelt, sossen spantegaa arent l arch alpin e la Pianura Padanna, ma present anca in d i terr zentrai, etrusch e i qui de Mezzdì, italegh. El rappresenta el zicl natural d i seson, donca de la vida, inscii coma de la renassuda, angiossanza e speranza.

Lauburu

Lauburu

Per l Iberia el Lauburu. Simbol basch ma anca zeltegh de el evident significaa solaa e astral, ma anca relativ a el zicl vidal.

Triscele

Triscele

Per la Gallia el Triscele. El contegn in d s istess el significaa d el numer trii, che el se fa vidè travers i trè spirai e el rappresenta el roeudà d i enersgii, naturalment anca in d el sens solaa. Coma in d el cas d i olter emblemm solaa el significaa el cambia in dependenza de l orientament d el simbol.

Triquetra

Triquetra

Per la Britannia la Triquetra. On olter simbol zeltegh famos fess, el varè d el che l è analogh a el Triscele e el rappresenta i fòrz naturai( tèra, aria, aiva) e i trii grad de l evoluzion de l esistenza( vida, mòrt, renassuda), aspett de on vunegh ent che l è tucc.

Sole nero

Soo Negher

Per la Todria el Soo Negher. El se tratta de ona variant germanega d el svastika con l istessa simbologia solara, donca; la poeud rappresentà ona roeuda de l ann grazzie a i sò dodes ragg i che remanden a el na d el soo insemma a el passà d i mes. Anca se l è assozziaa a i SS quest emblemm chi l è sossen antigh e l esist in d la storria teutonega antiga.

Valknut

Valknut

Per la Scandinavia el Valknut. Ligaa a el paganesem germanegh e norren l a on varè simil a quel de la Triquetra e el se connett intimament a i attribuu odinegh inscii coma a i guerree borlaa giò in battasg e accolti in d el Valhalla.

Tursaansydän

Tursaansydän

Per el Balticum el Tursaansydän. In d la sozietaa d i poppoi finnegh e baltegh soratutt, i simboi simii a el svastika inn sossen important( videv anca el letton Pērkonkrusts) per el faa che rappresenten l important ereditaa ariana che la revarda la lora region etnego-culturala. Quest simbol chi l a on dovrasg de bon oguu e el par anca vess ligaa a el martel roeudant de Thor ma anca a i stralusc d el Dee Perkūnas, divinitaa communa a tucc i poppoi de l areal baltegh.

Mani di dio

Magn de Dee

Per la Slavia i Magn de Dee. On simbol che l è part d el paganesem slav e spantegaa in Polonnia, soven assozziaa a el svastika a e olter simboi solar.

Kolovrat

Kolovrat

Per la Russia el Kolovrat. Simbol pagan sossen ligaa a la Russia, referii a ona divinitaa solara slava el che l a l istess significaa d el pussee cognoeussuu svastika.

 

Croce solare

Cros solara

Per la Balcania la cros solara. Anca quest l è on classegh simbol, mia domaa balcanegh, da el ciar referement solaa e astral, ligaa a el zicl de la vida e a l eternitaa, el demostra de vegh connession cont i Dacc, Tracc e Illir.

Sole di Verghina

Soo de Verghina

Per l Ellada el Soo de Verghina. Emblemm de la Mazedonia ellenega l è probabilment ligaa a la dinastia de Lissander el Grand e a el pantheon olimpegh, e l a de bon on significaa uranegh.

Svastika

Svastika

Lassev a numm in fin on descoruu in su el simbol prinzipp de la spiritualitaa solara indoeuroppee, idest el svastika. Strumentalizzazion politegh a part, quest emblemm chi sossen nobil el mett insemma i varii continet d Oeurasia in d el nomm de la mentalitaa arianna( e anca d el sangh ari) e el simboleggia el soo, l enersgia vidala, i movement astrai, la furtuna e l è caregh de positivitaa. El merita donca el respett de tucc perchè part insostituibel de la storria antiga s i poppoi oeuroppee e d i olter de rettagg arian.

Cromatismo ario

Cromatism arian

E in fin parlom d el tipegh cromatism indoeuroppee bianch-ross-negher, present anca in d el simbol de Lombardia Granda. El rappresenta quel tripartasg funzional de la tradizion arianna fada da la sfera spiretuala, sfera militera e sfera rurala, la che se respeccia anca in d el pantheon d i prinzipai cred indoeuroppee. In fondament a quest numm poeudom vidè in d el bianch el lummenos Spirett de la gentilitaa, in d el ross el Sangh versaa in su i camp de battasg da i nòst Vegg, in d el Negher el soeu fertil oeuroppee de bon ligaa a el Poppol. Quist coloo chi poeudarissen vess in su on ipotetegh bannee oeuroppee, cont el fa da sfond a la roeuda solara arianna scitada in dervida.

Share