“Semm tucc cosmopolitt morgnin”

Inn passaa poeugh di da i famos attentaa de Paris poeu i che gh ann vu el sò sit i sossen gest de solidarietaa cont i varii fras hashtag “Je suis Paris”, “Pray for Paris” esattament come l è suzzeduu cont la fras “Je suis Charlie” poeu l attentaa d el 7 sgeneee 2015.

Coma el ghe se poeudeva immaginà i attentatoo se inn revelaa ligaa a l ISIS e in gran part inn “franzes de seconda o terza generazion”. In olter paroll arabb cont el passapòrt franzes, nassuu e cressuu in Franza.

Tucc quest l è l esempi pussee ciar de coma i idee sostegnii da sossen campion de la logega, che inneggien a la sozietaa multirazziala e a on mond senza limett, inn mia domaa utopegh  e ingenov  ma anca dansgeros.

A testimonial l è anca l attentaa a la sed de Charlie Hebdo, inscii coma i desòrdenn suzzeduu in d i banlieu de Paris in d i ultemm agn.

Eppura el gh è anmò chi el cred de poeud combatt el terrorism cont i bicocchin de la paz e cont i giamò scitaa fras hashtag, ma che el motiv de tucc quest la sariss mia la politega immigrazionistaa da mat de la UE o che forsi adirittura la colpa la sariss d i esponent de l estrema dritta, i che” spanteghen scagg” , senza però capì el progressiv spantegament d i nazionalism in Oeuroppaa l è mia la causa, ma vunna d inevitabii consequenz.

Coma se la sariss stada l estrema dritta a vegh trasformaa i periferii de sossen zittaa oeuroppee in ghett in dova ghe fann da Segnoo la criminalitaa e inziviltaa.

Ma vegnom a el donca.

Nepunamanch el faa che l ossident medi el fa el despiasuu per i inscii ciamaa refusgiaa (lesgee invasoo in su i barcon), la poeurtà in Afriga, lu el se despias cont el fa d i gest de solidarietaa de dubbia utelitaa domaa quan che ona  desgrazzia la suzzed in d on paies ossidental (intenduda coma Oeuroppa zentro-ossidentala, el Nord Amerega o forsi anca l Ostralia).

Si, perchè l è staa mia domaa el massacher d i squas 200 personn, fada da i islamist in Kenya in quist dii chi a vess restaaa relativament ignòraa, ma anca el s-ciat de l avion russ d el 31 vottober, quan che inn mòrt pussee de 200 personn!

Eppura la Russia l è mia on paies inscii lontan geografegament e culturalment.

A el contrari el sgiumai famos magasin satiregh Charlie Hebdo l a anca pubblegaa d i disegn caricaturai in d i che el se ghignava adree a quist mòrt chi!

Per parlà mia de la poeuga considerazion che la gh a vuu el conflitt d el Donbass, conflitt suzzeduu in Oeuroppa e mia in Afriga o in Medi Est.

La veritaa l è che purtropp “l Ossident” l è incoeu in gran part abitaa da d i bee insemma a i respettiv pastor( viduu che el politigament corrett l è l oppriment relison d i nòster temp), idest i politegh, i media e i banch.

De consequenza ognidun el se indigna e el se despera domaa quan che quest el fa comed a chi l a in d i magn el poeud politegh e economegh, oppura quan che d i faa de poeugh piasè coma chii de Paris(ma che in d el Medi Est suzzeden praticament tucc i di) res-cien de conturbà el chiet moeud de vida borghes ossidental, moeud de vida in d el che ciaschedun poeutost che resòlv on determinaa problemm el preferiss de parlann mia e in d el che i se preferissen i ball ressegurant a i veritaa mia comed.

Quest el voeur di che da ona part i goveren antinazionai a el servizzi d i USA seguten i lor lavoo de desfament d i poppoll oeuroppee travers l immigrazion de massa cont el fin de eliminà qual se sia argen a la creazion d el mercaa global, i istess mennen innanz politegh de destabilizzazion de l Afriga de Mezzanocc e d el Medi Est cont el fin de sanà i problemm economegh ameregann e de trattegnì la “menassa” rappresentada da la Russia e da l Iran.

Diversament coma l è che poeudarissom espigà el faa che la Franza durant i ultemm agn la s è mia fada nissun problemm per bombardà paies coma la Libbia, el Mali e dess anca la Siria ma la riess mia, oppura la voeur mia resòlv la greva situazion de immigrazion la che s è formada in d i proeupri zittaa, soratutt a Paris e a Marseia.

In poeugh paroll la geopolitega ossidentala la se limeta a creà caos in Oeuroppa e in d i resgion geografegament arent.

A chi che ghe farissen l accusa de vess complottist cont el zercà de convincc numm che la causa d i “primm temp arabb” la sariss la mancanza de democrazia in quii paies li e che l Ossident el iutta i rispettiv poppoll a liberass da i dittatuu, voeurarissom regoeurdà che i Statt Giontaa gh ann tra i pussee important alleaa l Arabbia Saudita, paies in d el che manchen mia domaa i dritt umagn fondamentai, ma che el finanza anca el terrorism, viduu che sossen moschee in Oeuroppa, motiv de spantegament de l Islam radical, inn finanziaa proeuppi da la monarchia petrolifera.

Quaivunn el ghe poeudariss anca accusà de incoerenza, cont el dovrà coma sgiustificazion la politega ossidentala in Nord Afriga e in d el Medi Est per l immigrazion de massa.

Peccaa però che tra i pussee deziduu sostenitoo d i ” primm temp arabb” e tra i pussee margnoeuch oeudiatoo de al Qadafi e de la laica Siria de Assad ( tucc i duu i paies finna a poeugh agn indree seven de seguu pussee stabìi e anca pussee democrategh de coma inn dess) gh inn semper staa i esponent de la sinistra universalistaa, idest chi che defenden senza se e senza ma l Islam in Oeuroppa ma in d el istess temp critichen l Islam a ca soa.

Però domaa se el se tratta de Iran, de Assad, oppura de al Qadafi e mia d i monarchii d el Golf oppura de la Turchia, la che nepunemanch el faa che l è laica l a ona reputazzion assee discutibela.

La stragrand masgioritaa d i identitee iscambi l è semper stada contra i intervent de la NATO in d el mond arabb e inn inscii anca incoeu.

El resta donca a vu sgiudegà chi l è coerent e chi l è morgnin.

Share
Questa voce è stata pubblicata in Uncategorized. Contrassegna il permalink.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *