Elezion d el 4 marz, tra politega e ideai

A sgiudegà la scena d on punt de viduda d i nòster (mia domà) prinzippi, el Salvin che el sgiura in su la Costituzion de la RI e in su el Vangel (coma la Boldrin, Bergoeui, o coma on quai neocon ammeregan), el vegneriss da dì che quest chi l è nagott olter che on mia sossen de bon el che per vegh la speranza de fà vegnì pussee olt el proeuppi pes politegh el sariss disponibel de renunzià a la coerenza e anca a d i nobii prinzippi (purtropp tradii anca ben primma de la voltada taianista d el Salvin) i che ann caratterizzaa la Liga in d i sò primm agn da la fondazion. A la fin però, nepunemanch quest lu el poeud mia vess biasimaa pussee de sossen, perchè a el dì d incoeu cress politegament, soratutt se el se parla de olt nivei el voeur dì coma primm lavoo el savess adattà a l ambient, o in olter paroll el vess pront a rennegà d i punt de la proeuppia ideologia ritegnii tropp descomed , in d el nomm d on mer opportunism, inscì coma el faa d i compromettuu de dubbi varè moral e de dubbia utelità anca in d el longh termen (l è assee regoeurdà i accordi tra la LN e el Berluscon).

Soven el se dà per scontaa che i idee fòrt inn diffizilment applicabei a la massa, motiv prinzipal per che el che l inscì ciamada estrema drecia, per vegh on quai de possibelità de vegh on suzzess concret la gh ariss de visinass a i vari zenter-drecia. Anca se l è vera che d i idee inn mia per tucc, chi el se poeud mia fà a manch de mett in luz on olter problem. L inscì ciamada drecia “inscì-inscì” sossen voeult la riess a vegnì foeura, cont el mett in ombra olter fòrz politegh pussee “estrem”, e per quest marginai, mia domà grazzie a la massa che la tend a la moderazion, ma anca grazzie a quei che a paroll inn dur e pur ma preferissen sostegnì cont i faa mia quei movement che inn pussee simii ideologegament, ma quei che inn pussee seguii, viduu che quiist ultemm chi gh ann d i posizion pussee accettabii per el sistem, coma l è vegnuda la Liga d el Salvin. Attenzion, chi voeurom mia critegà quei che in mancanza d ona alternativa de varè a el marasma noeuv marxista, preferissen vodà per el manch pesg e gnancanmò quei che deziden de partezipà a i elezion politegh, forsi anca per d i grand partii cont el vegh d i bon intenzion, ma quei che cont el voeurè semper vegh el piatt preparaa e pur de res’cià mia de restà emarginaa, inn disponibei a ciappà coma proeuppi mennadoo quei che in d i faa fann vidè de vess d i voeult poeugh defferent da i esponent prinzipai d el sistem che disen de critegà.

In viduda d i prossem elezion, coma emm giamò faa in d on oltra sed, numm de Lombardia Granda invidom i identitee Lombard a vodà per i candidaa de la Lista Fontana (viduu che i lor propòst inn i pussee accettabii da el nòst punt de viduda, per el motiv che el se tratta de otonomia fiscala e culturala, idest el minem che la Lombardia la meritariss), per quell che el revarda iscambi l ambet “nazional”, l occorr mia ona ment geniala per capì che i opzion preferibei la sariss defaa el vodà per el Salvin (nepunemanch tutt), oppura l astension, anca se vergun el poeudariss ritegnì giust el vodà per Casapound nepunemanch i desaccordi in su la vision de l Itaia. In poeugh paroll voeurarissom regoeurdà che anca se ritegnom nesessari el zercà de influì in su la situazion politega cont i mezz disponibei, la robba da fà mai l è quella de rennegà i proeuppi ideai, domà per question de convenienza, per quant estremist e utòpegh poeuden parè. In d on epoca in d la che i ball inn lesg, anca el dì o el sostegnì la verità l è on azion revoluzionaria.

Share
Questa voce è stata pubblicata in Uncategorized. Contrassegna il permalink.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *